Når du flytter IND

subpage-image

Indflytning

 

Her er en liste over de vigtigste ting, der kommer til at ske - og som DU skal huske - når du skal flytte ind:
Du kan også læse i BL's folder om ind- og fraflytning

 

Lejekontrakt
Når du har sagt "ja tak" til at få en bolig og du får den, sender vi lejekontrakten til dig digitalt 

 

Boligstøtte
Du kan søge boligstøtte digitalt via borger.dk. Søg boligstøtte her
Find folder om boligstøtte her

 

Fejl- og mangelliste
Fra overtagelse af boligen, har du som lejer, 14 dage til at indmelde fejl og mangler.
Fejl og mangler kan du indberette løbende via en digital platform. 

 

Nøgler
Du får udleveret din nøgle til din lejlighed den dag, du flytter ind. Varmemesteren komntakter dig, så I kan aftale tid og sted for udlevering af nøgle og indflytningssyn.

Indflytningsdage er typisk den 1. eller 15. i en måned - falder din indflytningsdag en weekend eller helligdag, får du dog din nøgle på sidste hverdag inden indflytningsdagen. Hvis du ikke selv kan hente nøglerne den dag, kan du få en anden til at hente dem på dine vegne, hvis de medbringer en underskrevet fuldmagt fra dig.

Mister du din nøgle, så kontakt servicecenteret. Har du brug for en låsesmed, er det for egen regning.

 

Indflytningssyn og -rapport
Når du får udleveret nøglen til din lejlighed, gennemgår varmesteren din lejlighed sammen med dig og sikrer sig, at lejligheden er i god og forsvarlig stand.
Indflytningsrapporten og en nøglekvittering underskrives til indflytningssynet. 

Indflytningen foregår digitalt og derfor bedes du medbringe en mobiltelefon, PC eller tablet.

 

Boligens stand
Boligen er gjort ren, når du flytter ind, men der ikke lavet en hovedrengøring. Lejligheden er genbrugslejlighed og kan derfor bære præg heraf. Du må derfor acceptere, at der kan være lidt støv i skabe og skuffer, vinduerne ikke er nypudsede og gulvene ikke er nyvaskede. 
 
Lejemålets tilstand og standard svarer til den sædvanlige, fastlagte standard og til bestemmelserne i det vedligeholdelsesreglement, som gælder for lejemålet. Du har modtaget reglementet, sammen med din lejekontrakt.

 

Aflæsning af forbrug
Der er forskel fra afdeling til afdeling, om du, varmemesteren eller forsyningsselskabet aflæser målere. Spørg din varmemester, hvis du er i tvivl.

 

Vaskeri
Når du får udleveret dine nøgler, fortæller din varmemester dig om afdelingens fællesfaciliteter - fx hvis der er et vaskeri. Du er velkommen til at installere din egen vaskemaskine, tørretumbler eller opvaskemaskine i lejligheden, men du skal dog ansøge Boligkontoret Fredericia om det først. Når du er logget ind på Min side, kan du sende os din ansøgning digitalt, hvis du ikke allerede har modtaget dem sammen med din lejekontrakt.

 

Login til din personlige boligmappe
Du har en personlig elektronisk adgang til din boligmappe med dit lejemål, din afdeling, dit forbrug og husleje via Boligkontoret Fredericias hjemmeside.

 

Sørg for at have en indboforsikring
Det kan blive dyrt for dig at lade være.
På siden "Indboforsikring" kan du få flere informationer.

Fordele ved at bo alment

Find din varmemester