Når du flytter IND

subpage-image

Indflytning

 

Her er en liste over de vigtigste ting, der kommer til at ske - og som DU skal huske - når du skal flytte ind:
Du kan også læse i BL's folder om ind- og fraflytning

 

Lejekontrakt
Når du har sagt "ja tak" til at få en bolig og du får den, sender vi lejekontrakten til dig digitalt 

 

Boligstøtte
Du kan søge boligstøtte digitalt via borger.dk. Søg boligstøtte her
Find folder om boligstøtte her

 

Fejl- og mangelliste
Sammen med din lejekontrakt ligger en fejl- og mangelliste, som du skal udfylde og aflevere til din varmemester senest 14 dage efter, at du har overtaget lejemålet.

 

Nøgler
Du får udleveret din nøgle til din lejlighed den dag, du flytter ind. Kontakt din varmemester, så I kan aftale tid og sted for udlevering af nøgle og indflytningssyn.

Indflytningsdage er typisk den 1. eller 15. i en måned - falder din indflytningsdag en weekend eller helligdag, får du dog din nøgle på sidste hverdag inden indflytningsdagen. Hvis du ikke selv kan hente nøglerne den dag, kan du få en anden til at hente dem på dine vegne, hvis de medbringer en underskrevet fuldmagt fra dig.

Mister du din nøgle, så kontakt din varmemester. Har du brug for en låsesmed, er det for egen regning.

 

Indflytningssyn og -rapport
Når du får udleveret nøglen til din lejlighed, gennemgår varmesteren din lejlighed sammen med dig og sikrer sig, at lejligheden er i god og forsvarlig stand.

 

Boligens stand
Boligen er gjort ren, når du flytter ind, men der ikke lavet en hovedrengøring. Lejligheden er genbrugslejlighed og kan derfor bære præg heraf. Du må derfor acceptere, at der kan være lidt støv i skabe og skuffer, vinduerne ikke er nypudsede og gulvene ikke er nyvaskede. 
 
Lejemålets tilstand og standard svarer til den sædvanlige, fastlagte standard og til bestemmelserne i det vedligeholdelsesreglement, som gælder for lejemålet. Du har modtaget reglementet, sammen med din lejekontrakt.

 

Aflæsning af forbrug
Der er forskel fra afdeling til afdeling, om du, varmemesteren eller forsyningsselskabet aflæser målere. Spørg din varmemester, hvis du er i tvivl.

 

Indflytningsrapport
Når du og din varmemester har synet din lejlighed for fejl og mangler, så kvitterer du og varmemesteren for den og for lejligheden, samt for antal udleverede nøgler.

 

Vaskeri
Når du får udleveret dine nøgler, fortæller din varmemester dig om afdelingens fællesfaciliteter - fx hvis der er et vaskeri. Du er velkommen til at installere din egen vaskemaskine, tørretumbler eller opvaskemaskine i lejligheden, men du skal dog ansøge Boligkontoret Fredericia om det først. Når du er logget ind på lejerweb, kan du sende os din ansøgning digitalt, hvis du ikke allerede har modtaget dem sammen med din lejekontrakt.

 

Login til din personlige boligmappe
Du har en personlig elektronisk adgang til din boligmappe med dit lejemål, din afdeling, dit forbrug og husleje via Boligkontoret Fredericias hjemmeside.

 

Sørg for at have en indboforsikring
Det kan blive dyrt for dig at lade være.
På siden "Indboforsikring" kan du få flere informationer.

Fordele ved at bo alment

Find din varmemester