Viden for lejere

subpage-image

Informationer til dig som er lejer

 

I dette punkt, har vi samlet en masse nyttige informationer til dig. Det er uanset om du er lejer, kommende lejer eller blot er nysgerrig på, hvad en almen boligorganisation kan tilbyde dig.

 

 • Med råderetten kan du som lejer, selv sætte præg på din egen bolig. Det kan være nyt køkken, nyt badeværelse, opsætning af en markise mv. Her kan du læse mere om råderetten.
   
 • Flytter du fra en almen bolig for, at være i et nyt parforhold, nyt arbejde mv.? Så kan du tegne et boliggarantibevis. På den måde kan du sikre dig en lignende bolig, indenfor 3 år, hvis dine nye forhold ikke holder.
   
 • Skal du flytte ind i en almen bolig, er der mange ting at holde styr på. Her har vi samlet en masse nyttige informationer, når du skal flytte ind.
   
 • Når du skal flytte ud af en almen bolig, er der mange spørgsmål der tit melder sig. Du kan læse meget mere her, når du skal flytte ud.
   
 • Det er meget vigtigt, at du tegner en indboforsikring, når du flytter i en lejlighed. Ellers kan du være dårlig stillet i forhold til skader i din lejlighed, brand indbrud mv. Læs her, hvorfor det er vigtigt, at du har en indboforsikring.
   
 • Som lejer eller kommende lejer i en almen boligorganisation, har organisationen BL – Danmarks Almene Boliger lavet mange gode foldere, som er korte og præcise formuleret, så det er let forståeligt. Du kan læse mere i BL's foldere her.

 

Fordele ved at bo alment

Hvad skal du huske, når du flytter ind?