Læs om ofte brugte ord

A-ordning betyder, at lejemålet er istandsat ved indflytning. Fraflytter betaler huslejen i de 14 dage efter synet af lejligheden, hvor lejemålet i standsættes til en ny lejer.

A-ordning er den mest udbredte ordning hos os.

Når man snakker om, hvor mange værelser der er er i en bolig, så er stuen altid inkluderet i det totale antal.

2 værelses = stue og 1 soveværelse
3 værelses = stue og 2 soveværelser
4 værelses = stue og 3 soveværelser
5 værelses = stue og 4 soveværelser

B-ordning er standard i alle vores ungdomsboliger. Det betyder, at når man overtager en ungdomsbolig, er denne ikke sat i stand. Lejeren sætter et månedligt beløb ind på en vedligeholdelseskonto hver måned sammen med huslejen. På den måde står der ofte nogle penge, som man kan benytte til maling til sit lejemål. For at få maling for disse penge, skal man tage kontakt til sin varmemester. Får du en ungdomsbolig skal du fremvise et uddannelsbevis. Du kan blive boende 6 måneder i en ungdomsbolig efter endt uddannelse.

Er en "forsikring", der giver enlige ret til at komme tilbage til deres bolig, hvis de flytter pga. kærlighed, studie eller arbejde - og pensionister/efterlønsmodtagere har ret til det samme, hvis de prøve at bo i sommerhus hele året.
Bor du alene - og ønsker du at flytte sammen med din kæreste, i sommerhus eller til en bolig i udlandet - så kan du tegne en "forsikring", så du kan få en tilsvarende bolig, i din gamle afdeling eller i området, hvis du opfylder bestemte krav.
 
Boliggarantibeviset giver alle enlige ret til at springe ventelisten over og flytte tilbage til samme lejlighedstype, som man er flyttet fra, hvis man opfylder bestemte kriterier: 

Læs mere om boliggarantibeviset

I forbindelse med fraflytning, er frigørelsesdatoen den dato, hvortil hvor du skal betale for husleje og forbrug for det lejemål, du flytter fra. Opsiger du f.eks. din bolig d. 1. februar og der er 3 måneders opsigelsesperiode, så hæfter du for februar, marts og april, og dermed er din frigørelsesdato d. 1. maj. Uanset om du flytter ud allerede d. 15. marts.

Karenstid er en periode, som er krævet man bor i samme bolig før, man kan komme på oprykningslisten / den interne venteliste. Man kan altid være på den almindelige venteliste, men det kræves at man er lejer af samme bolig hos Boligkontoret Fredericia i mindst 1 år, før man kan benytte oprykningslisten / den intern venteliste.

Opsigelsesperioden er den periode fra, hvor du opsiger din bolig og indtil frigørelsesperioden. Vær opmærksom på, at der er forskellige opsigelsesperioder fra almindelige boliger og ungdomsboliger.

Står man 2 på lejekontrakten kan man overdrage lejemålet til ens partner, hvis man flytter fra hinanden. Står der kun 1 på lejekontrakten, kræves det at man har haft fælles husstand i mindst 2 år, før man kan overdrage lejemålet til sin samlever/partner.

Man kan ikke overdrage et lejemål, uden begge parter har underskrevet en blanket hos Boligkontoret Fredericia.